måndag 20 juni 2011

Mjölkchokladbotten

Den är super god och enkel att göra, en absolut favorit hos mig. (Äggfri)

Ingridienser:
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 dl socker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
70 g mjölkchoklad

Så här gör man:
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant som är ca 20 cm i diameter.

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Koka upp och låt svalna.

Blanda vetemjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och delas.

Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar