måndag 20 juni 2011

Fluff av alla dess slag.

Fluff är en super bra och enkel tårtfyllning som kan ha massor med olika smaker det är bara fantasin som sätter stopp. Man kan göra på det mesta som går att smälta i godis choklad väg.

Räcker till ett lager fyllning till en normalstor tårta.
Ta 180g valfri choklad ex, Japp, daim, geisha, dumle, blockchoklad och toblerone.
Använder du godis som innehåller gelatin ex, Algrens bilar, geléhallon och Polly ta ca 80g
Till 3 dl grädde.


Gör så här:
Lägg godiset/chokladen i en kastrull med grädden och värm på svag värme tills allting smält. OBS!! Grädden får INTE koka för då kommer det skära sig när man vispar. För att godiset/chokladen ska smälta snabbare och risken för att gräddedn ska koka så kan man finhacka chokladen eller klippa godiset i små bitar innan man lägger ner det i grädden.
När godiset smällt häll upp det i en skål som du sedan ställer i kylen, gärna över natten. Men det bör stå kallt minst 4 timmar, var noggran med att se så det blivit riktigt kall annars kommer det att skära sig. Sedan vispar du det bara som vanlig grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar