söndag 6 november 2011

Miranda nalle tårta

I dag har jag gjort denna tårta till min arbetskamrat vars fru har fyllt år.
Önskemålen var Miranda nalle med en kanin i sitt knä likt den nallen dom har hemma och så skulle den innehålla Geishachoklad och tårtan fick gärna gå i rosa.


Nallen och kaninen har jag modellerat i sockerpasta så allt går att äta.


Tårtan bestod av geisha och vitchkladfluff, hallon och björnbärssylt och marsan, tårtan är spacklad med vitchoklad och philadelphiaost och täckt med sockerpasta. Jag täckte även tårtbrickan med sockerpasta som jag färgat lite mörkare rosa. Dekor kanten har jag spritsat med kristyr.

Jag gick en kurs i spritsning för någon månad sedan och detta var en av alla saker jag fick lära mig då. Jag tycker det är väldigt användbart och snyggt med dessa kanter, men som man ser så behöver jag mer övning på att spritsa.

2 kommentarer:

  1. Hej jag är intresserad på kurser och det verkar som du verkligen lärt dig på dina kurser då dina tårtor verkligen är jättefina. Vilken kurs gick du på? skulle gärna vilja ha tips också. :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Jag har bara gått två kurser än så länge den ena i sprittning och den andra i våningstårtsbygge. Dessa gick jag hos Cake and Design i Täby http://www.cakedesign.se/cakedesign/Kurser.html. Deras kurser rekommenderar jag om det är så att du bor i Stockholm. Det mesta har jag lärt mig själv via tips på andra bloggar och mycket bakande ;-)))

    SvaraRadera